Teräs kantaa Logomon sillan

13.5.2018

Turun Logomoon kulku helpottuu, kun kevyt liikenne pääsee junaradan yli pitkin Jouseksi nimettyä siltaa. Pääosin teräksestä ja lasista rakentuvaa siltaa kannattelee kuusi metriä leveä, pystyssä seisovan kolmion muotoinen palkki.


Teräksen hyödyntäminen on yksi siltaratkaisun avainasioista. Kolmion mallinen teräspalkki ripustetaan teräksisiin kannatustorneihin ylhäältä päin. Suunnittelua on tehty tiiviisti arkkitehtuuria ja rakennetta yhdessä miettien. Yksinkertaisuudessaan rakenne on kuitenkin monimutkainen ja vaativa moduulirakenne. Lopputuloksessa teräsrakenne toimii myös taideteoksen osana, kun se toimii valotaideteoksen taustana. 

Esivalmistettu teräs on tärkeä osa toimitusta. Logomon siltahankkeessa toimitus tapahtuu BE Groupin Turun ja Lapuan tuotantolaitosten yhteistyönä. Tarvittavien materiaalien tehdasvaraukset tehtiin heti, kun kauppa oli lyöty kiinni ja oli tiedossa, mitä tarvitaan. Ajoissa toimiminen varmistaa erikoismittalevyjen ja -palkkien saamisen täsmätoimituksina. Lue lisää ->