Tuloksellista ympäristötyötä

TERÄSTÄ KEVYEMMÄLLÄ HIILIJALANJÄLJELLÄ

BE Group on 150 toimintavuotensa aikana kasvanut teräs- ja alumiinitoimitusten sekä -palveluiden markkinajohtajaksi Suomessa. BE Groupin asiakasyritykset toimivat valmistavassa teollisuudessa ja rakennusalalla. Viimeisen viiden vuoden ajan yritys on vastuullisuustavoitteidensa mukaisesti keventänyt ympäristöön kohdistuvaa jalanjälkeä – BE Groupin teräspalvelukeskuksiin on asennettu LED-valaistus, lämmityksestä huolehtii biokaasu ja energia hankitaan hiilidioksidittomilla sähkösopimuksilla. 


Terästoimitukset sataprosenttisesti uusiutuvalla polttoaineella

Jatkossa myös yrityksen terästoimitukset hoidetaan entistä vähäpäästöisempinä. BE Groupin logistiikkakumppanina toimiva Tavarataksi Finland Oy ottaa käyttöön uusiutuvan dieselin osassa BE Groupin toimituksia. Ensimmäisessä vaiheessa vähäpäästöisiä kuljetuksia pilotoidaan vuoden ajan Turun ja Lahden teräspalvelukeskusten toimituksissa. Tavoitteenamme on siirtyä käyttämään täysin uusiutuvaa polttoainetta kaikissa kuljetuksissa.

Nesteen toimittama Neste MY™ on sataprosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistettu uusiutuva diesel, jonka käytöllä voidaan vähentää kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Kestävän kehityksen mukainen polttoainevalinta tukee BE Groupin ympäristötavoitteita ja säästää luontoa huomattavasti. Lisäksi kevyempi hiilijalanjälki on yrityksille yhä merkittävämpi kilpailuetu. Asiakkaat voivat esimerkiksi hyödyntää BE Groupin toimittamien raaka-aineiden ja komponenttien kevyempää hiilijalanjälkeä omissa elinkaarilaskelmissaan.

csm_begroup_tavarataksineste_40d2721843.png

BE Group päätti ensimmäisenä teräs- ja alumiinitoimittajana Suomessa ottaa jakelussa käyttöönsä sataprosenttisesti uusiutuvan Neste MY Dieselin. Logistiikkakumppani Tavarataksi Finland Oy:n kanssa toteutettavassa pilottiohjelmassa kuljetusten päästöt vähenevät keskimäärin 80 000 hiilidioksidikilon verran vuodessa. Tämä vastaa 432 lentomatkaa maailman ympäri. 

Kuvassa vasemmalta: Ari Laine ja Saku Jokinen, Tavarataksi Finland Oy; Kirsi Barlow, Neste Oy ja Esa Koivisto, BE Group Oy