Ruostumattomat ja haponkestävät teräkset

Ruostumattomat ja haponkestävät kelat laadussa 1.4301/1.4307 ja EN 1.4404, kylmävalssattuna, lämpökäsiteltynä ja peitattuna (2B)

Ruostumattomat kelat ja levyt

Ruostumattomat ja haponkestävät kelat ja levyt sekä kyynellevyt BE Groupilta tarpeidesi mukaan. Valikoimastamme löydät kelat ja levyt teräslaaduissa EN 1.4301, EN 1.4307 ja EN 1.4404. Varastopaksuudet ovat 0,5 - 60 mm. Kela- ja arkkileveydet ovat 1000 – 2000 mm. Arkkien varastopituudet 2000 - 6000 mm. Ruostumattoman teräksen korroosionkestävyyden ansiosta sitä voidaan käyttää vaativissakin käyttökohteissa. Haponkestävää ja ruostumatonta terästä käytetään kohteissa, joissa materiaali altistuu syövyttäville tai liuottaville aineille. Tarjoamme ruostumattomiin ja haponkestäviin materiaaleihin laajan valikoiman tuotantopalveluita. Tuotantopalveluidemme kautta saat ruostumattomat ja haponkestävät kelat ja levyt haluamaasi kokoon tai muotoon leikattuna, porattuna, koneistettuna ja särmättynä. Mikäli valikoimastamme ei löydy tarpeidesi mukaista ruotumatonta tai haponkestävää levyä tai kelaa, ole yhteydessä vastuumyyjääsi tai asiakaspalveluumme! Lisätietoja tuotantopalveluistamme saat edellä mainittujen kanavien kautta tai verkkokaupastamme.

Lue lisää

Ruostumattomat muototangot

Ruostumattomat ja haponkestävät muototangot BE Groupilta tarpeidesi mukaan. Valikoimastamme löydät ruostumattomat ja haponkestävät pyörötangot, lattatangot, neliötangot, kulmatangot sekä kuusiotangot. Valikoimastamme löydät profiilit laaduissa EN 1.4301, EN 1.4307 ja EN 1.4404. Ruostumattomat ja haponkestävät muototangot sopivat käytettäväksi monenlaisissa kohteissa, esimerkiksi valmistavassa teollisuudessa ja rakennussektorilla korroosiokestävyydensä ansiosta. Tuotantopalveluidemme kautta saat ruostumattomat ja haponkestävät muototangot sahattuna määrämittaan (myös kulmaan sahaus riippuen materiaalin muodosta). Mikäli valikoimastamme ei löydy tarpeidesi mukaista ruotumatonta tai haponkestävää muototankoa, ole yhteydessä vastuumyyjääsi tai asiakaspalveluumme! Tilauksesta saat myös meidän kautta dupleksiteräslaatuja sekä muita vakioprofiileja. Suurempia mittoja tarjolla pyynnöstä. Lisätietoja tuotantopalveluistamme saat edellä mainittujen kanavien kautta tai verkkokaupastamme.

Lue lisää

Ruostumattomat putket

Ruostumattomat putket BE Groupilta – Laatua vaativiin olosuhteisiin! Tutustu BE Groupin kattavaan valikoimaan ruostumattomia ja haponkestäviä putkia, jotka sisältävät neliö-, suorakaide-, prosessi-, kierre- ja pyöreät putket. Valikoimastamme löydät rst-putket ja hst-putket laaduissa EN 1.4301, EN 1.4307 ja EN 1.4404, jotka soveltuvat vaativiin olosuhteisiin ja monipuolisiin käyttökohteisiin, kuten teollisuuteen, LVI-puolelle ja rakennusalalle. Tarjoamme myös tuotantopalveluita, kuten määrämitta- ja kulmasahaukset, varmistaaksemme putkien sopivuuden juuri sinun tarpeisiisi.

Lue lisää

Ruostumattomat ja haponkestävät teräkset – Ratkaisusi kestävään laatuun

Mitä ruostumaton teräs on?

Ruostumaton teräs koostuu raudasta, joka on seostettu eri aineilla, erityisesti kromilla, nikkelillä ja molybdeenillä. Ruostumattomat teräkset jaetaan eri ryhmiin (ferriittiset-, aus - teniittiset-, martensiittiset- ja duplex-teräkset) teräksen koostumuksen ja mikrorakenteen mukaan. Teräsrakenteessa käytetään pääasiassa austeniittisia ruostumattomia teräksiä ja duplex-teräksiä. Ruostumattomista teräksistä voidaan myös käyttää termiä RST teräs. Haponkestävästä teräksestä voidaan puolestaan käyttää termiä HST teräs. Yleisimmät ruostumattomat teräkset ovat austeniittisia. Ne ovat hyvin hitsattavia ja niillä on hyvä korroosionkestävyys. Austeniittisia teräksiä käytetään useimmissa ruostumattomissa vakioprofiileissa, kuten palkeissa, tangoissa ja putkissa. Teräsrakentamisessa yleisiä terästyyppejä ovat 1.4301, EN 1.4307 ja EN 1.4404.

Puolestaan duplex-teräs on austeniitin ja ferriitin seos, jossa on alhainen nikkelipitoisuus. Seoksella saadaan duplex-teräkselle erittäin korkea myötölujuus, kaksi kertaa niin korkea kuin austeniittisilla ruostumattomilla teräksillä. Alhainen nikkelipitoisuus tekee duplex-teräksestä myös vähemmän herkän nikkelin hintavaihteluille maailmanmarkkinoilla. Duplex-terästä käytetään pääasiassa silloin, kun tarvitaan korkeaa lujuutta yhdessä hyvän korroosionkestävyyden kanssa. Duplex-teräkset ovat hitsattavissa toisiinsa, muihin ruostumattomiin teräksiin ja tavallisiin rakenneteräksiin. Tavallisia duplex-teräslaatuja ovat EN 1.4162 ja EN 1.4362. Lisää ruostumattomasta teräksestä voit lukea Teräsrakentajan käsikirjasta.

BE Group tarjoaa laajan valikoiman ruostumattomia ja haponkestäviä terästuotteita, jotka on valmistettu huippulaadukkaista materiaaleista vastaamaan teollisuuden tiukimpia vaatimuksia.

Ruostumattomien ja haponkestävien terästen valikoima

Mihin ruostumattomia ja haponkestäviä teräksiä käytetään?

Ruostumaton ja haponkestävä teräs ovat ideaalisia valintoja käyttökohteisiin, joissa materiaalit altistuvat syövyttäville tai liuottaville aineille. Korroosionkestävyytensä ansiosta ne ovat luotettavia valintoja myös ulkotilojen rakenteissa ja muissa vaativissa ympäristöissä.

Korkeiden seosainekustannusten vuoksi ruostumattomat teräkset ovat kalliimpia kuin tavalliset rakenneteräkset. Koska materiaalikustannukset ovat kuitenkin vain pieni osa rakennuksen tuotanto- ja ylläpitokustannuksista, voi usein olla kannattavampaa harkita ruostumatonta terästä vaihtoehtona tavanomaiselle rakenneteräkselle. Ruostumatonta terästä käytetään rakennusmateriaalina pääasiassa neljällä toimialalla: 

  • Prosessi-, lääke- ja elintarviketeollisuudessa, joissa on erityisen korkeat hygienia- ja korroosionkestävyysvaatimukset, tai ympäristöissä, jotka ovat herkkiä magneettisuudelle. 
  • Meren läheisyydessä, missä ympäristö asettaa rakennelman eliniälle ja korroosionkestävyydelle korkeat vaatimukset, esimerkiksi satamien, siltojen ja öljynporauslauttojen rakentamisessa. 
  • Modernissa arkkitehtuurissa, jossa halutaan korostaa suunnittelun muotoilua vetovoimaisella ja silmiinpistävällä tavalla, esimerkiksi julkisivun ulkoverhouksena. 
  • Korkean ilmankosteuden ilmastoissa, esimerkiksi rannikoilla, missä ruostumaton teräs on edullinen vaihtoehto ruosteenestokäsitellylle rakenneteräkselle.

Mitä tuotantopalveluita RST ja HST teräksiin on saatavilla?

BE Groupin asiantuntemus ei rajoitu pelkästään korkealaatuisten materiaalien toimittamiseen. Tarjoamme laajan valikoiman tuotantopalveluita, jotka sisältävät:

  • Sahaukset määrämittaan ja kulmaan sahaukset
  • Poraukset, koneistukset, muotoleikkaukset ja särmäykset
  • Kelojen leikkaus asiakkaan toivomaan kokoon

Näiden palveluiden avulla voimme tarjota asiakkaillemme räätälöityjä ratkaisuja, jotka vastaavat tarkasti asiakkaan tarpeita. Lue lisää tuotantopalveluistamme tästä.