Putket ja putkipalkit

Yleisputket

Hitsaamalla valmistetut yleisputket teräslaadussa S195/S235. Yleisputki nimitystä käytetään putkille, joita voidaan yleisesti käyttää monissa eri kohteissa. Varastoimme putket standardin EN 10255 mukaan. Standardi sisältää kierteitetyt ja kierteettömät kaasu-, vesi-, lämpöjohto- ja höyryputket, jotka on hyväksytty paineenkestäviin käyttötarkoituksiin. Putkia käytetään myös muihin tarkoituksiin, esimerkiksi yksinkertaisimpiin rakenteisiin kuten kaiteisiin ja tikkaisiin. Ei voida käyttää mekaanisiin rakenteisiin. Tuotevalikoiman mitta-alue: 26,9x2,6mm – 48,3x3,2mm.

Lue lisää

Kylmämuovatut putkipalkit, pyöreät

Kylmämuovatut pyöreät putkipalkit teräslaaduissa S355J2H ja S355J2H/420MH. Pyöreät kylmämuovatut putket ovat pyöreitä putkia, joita käytetään usein ulkonäkönsä vuoksi tukirakenteiden ollessa näkyvissä, ja se on siksi suosittu profiili arkkitehtien keskuudessa. Pyöreitä putkia käytetään myös siltarakenteissa, kun pyritään nykyaikaiseen suunnitteluun. Suunnitteluetujen lisäksi on olemassa useita teknisiä ominaisuuksia, jotka tekevät pyöreistä rakennusputkista suosittuja kuten: suuri kantavuus aksiaaliliitoksessa, korkea vääntöjäykkyys, pieni maalausala suhteessa poikkileikkaukseen sekä matala ilmanvastus. Tuotevalikoiman mitta-alue: 33,7x2,6mm - 323,9x12,5mm, pituus 6 - 12m.

Lue lisää

Kylmämuovatut putkipalkit, neliöt

Kylmämuovatut neliöputkipalkit teräslaaduissa S355J2H, S355J2h/420MH. Kylmämuovatut neliöputket on neliömäisiä profiileja, jotka on muotoiltu huoneenlämpötilassa. Tämä antaa materiaalille kylmäpuristetun rakenteen kulmiin, jotka on suunniteltava suuremmalla säteellä halkeilun välttämiseksi. Suurempi kulmasäde tulee puolestaan ottaa huomioon saumaliitoksissa. Kylmämuovatussa putkessa on usein jäännösjännityksiä, jotka voivat aiheuttaa materiaalin vääntymisen esimerkiksi sinkopuhalluksen tai hitsaamisen aikana. Kylmämuovaillun putken etuna on kuumamuovailtuun putkeen verrattuna alhaisemmat tuotantokustannukset ja tasaisempi pintakäsittely. Tuotevalikoiman mitta-alue: 25x25mm - 400x400mm, pituus 6 - 15m.

Lue lisää

Kylmämuovatut putkipalkit, suorakaiteet

Kylmämuovatut suorakaideputkipalkit teräslaaduissa S355J2H ja S355J2H/420MH. Kylmämuovatut suorakaiteen muotoiset putkipalkit ovat suorakaiteen muotoisia profiileja, jotka on muotoiltu huoneenlämpötilassa. Tämä antaa materiaalille kylmäpuristetun rakenteen kulmiin, jotka on suunniteltava suuremmalla säteellä halkeilun välttämiseksi. Suurempi kulmasäde tulee puolestaan ottaa huomioon saumaliitoksissa. Kylmämuovatussa putkessa on usein jäännösjännityksiä, jotka voivat aiheuttaa materiaalin vääntymisen esimerkiksi sinkopuhalluksen tai hitsaamisen aikana. Kylmämuovaillun putken etuna on kuumamuovailtuun putkeen verrattuna alhaisemmat tuotantokustannukset ja tasaisempi pintakäsittely. Tuotevalikoiman mitta-alue: 40x20mm - 400x200mm, pituus 6 - 15m.

Lue lisää

Kuumamuovatut putkipalkit, suorakaiteet

Kuumamuovatut suorakaideputkipalkit teräslaadussa S355J2H. Kuumamuovatut putket ovat neliömäisiä tai suorakaiteen muotoisia profiileja jotka muovataan putkitehtaalla teräksen normalisointilämpötilassa, noin 830 – 950 °C:ssa. Lämpötila tekee teräksestä pehmeän ja helpon muotoilla nelikulmaisiksi putkiksi, joissa on tiukka kulmasäde. Teräksen materiaalirakenteesta saadaan homogeeninen ilman sisäänrakennettuja jäännösjännityksiä, ja se takaa yhtenäiset ominaisuudet koko poikkileikkaukselle. Tuotevalikoiman mitta-alue: 80x80mm - 120x120mm, pituudessa 12m.

Lue lisää

Ohutseinäputket

Ohutseinäputket BE Groupilta tarpeidesi mukaan. Valikoimastamme löydät ohutseinäputket pyöreänä, neliönä, suorakaiteena sekä sinkittynä. Ohutseinäputkiemme seinävahvuudet ovat 1mm-2mm. Leveys ja korkeus koot valikoimassamme ovat 10mm-101,60mm. Ohutseinäputkiemme laadut ovat CR2-S4(Z100), E235CR sekä E235HR. Hitsatut ohutseinäputket sopivat käytettäväksi kevyempiin rakenteisiin, kuten esimerkiksi huonekaluputkiin. Ohutseinäputkien ominaisuuksia ovat ohut materiaalipaksuus, mittatarkkuus, tarkat toleranssit ja hyvä pinnanlaatu erilaisiin pintakäsittelyihin. HR -laadun putket soveltuvat maalaukseen sekä kuumasinkitykseen, CR -laadun putket myös kromaukseen. Tuotantopalveluidemme kautta saat ohutseinäputket sahattuna määrämittaan (myös kulmaan sahaukset riippuen putken muodosta). Mikäli valikoimastamme ei löydy tarpeidesi mukaista ohutseinäputkea, ole yhteydessä vastuumyyjääsi tai asiakaspalveluumme! Lisätietoja tuotantopalveluistamme saat edellä mainittujen kanavien kautta tai verkkokaupastamme.

Lue lisää

Ainesputket

Saumattomat ainesputket ovat putkia joita käytetään monenlaisissa tuotteissa konepajateollisuudessa. Ainesputkesta valmistetaan esim. osia erilaisiin sylintereihin, teloihin sekä holkkeja. Varastovalikoimassamme olevat tuotteet täyttävät laadun E470 vaatimukset. Ainesputket toimitetaan yleensä valssaustilaisina ilman lämpökäsittelyä, mutta tilauksesta on mahdollista saada myös lämpökäsiteltynä tai muissakin teräslaaduissa/lajeissa. Tuotevalikoiman mitta-alue 30x20mm -200x150mm. Ainesputket varastoimme ilman suojaöljyä.

Lue lisää

Kemiallinen analyysi

Iskusitkeyttä vaativien pitkien ja litteiden teräslaatujen kemiallinen koostumus charge-analyysissä. EN 10025-2.

Huomaa, että alla olevat taulukot ovat otteita EN 10025-2 -standardista ja että lisätiedot löytyvät täydellisestä standardista. Seuraavat tiedot ovat vain ohjeellisia.

Kemiallinen analyysi.PNG

Mekaaniset ominaisuudet- Myötörajan minimiarvo

Mekaaniset ominaisuudet huoneenlämpötilassa pitkille ja litteille terästuotteille, joilla on määritelty iskusitkeys. EN 10025-2.

Huomaa, että alla olevat taulukot ovat otteita EN 10025-2 -standardista ja että lisätiedot löytyvät täydellisestä standardista. Seuraavat tiedot ovat vain ohjeellisia.

Myötörajan minimiarvo.PNG

Mekaaniset ominaisuudet- Murtumisen minimiraja

Mekaaniset ominaisuudet huoneenlämpötilassa pitkille ja litteille terästuotteille, joilla on määritelty iskusitkeys. EN 10025-2.

Huomaa, että alla olevat taulukot ovat otteita EN 10025-2 -standardista ja että lisätiedot löytyvät täydellisestä standardista. Seuraavat tiedot ovat vain ohjeellisia.

Murtumisen minimiarvo.PNG

Rakenneteräksen yleiset nimitykset

Rakenneteräksen yleiset nimitykset.PNG

 • Putkipalkkien mittatoleranssit

  Mittatoleranssit kuuma- ja kylmämuovatuille putkipalkeille.

 • Taulukot

  Taulukot ja selitykset ovat apuna oikeaa teräslaatua valittaessa ja viittenä myös mittojen toleransseille sekä kemiallisille ja mekaanisille ominaisuuksille. Sieltä löytyvät myös lyhenteiden ja nimityksien selitykset.

 • vinosahausohje

  Täältä löydät sahausohjeemme. Vinosahaukset suoritamme jopa 60 asteen kulmaan asti. Sahauskoodimme A-R näkyvät myös tilausta tehdessäsi.

 • EROT KUUMA- JA KYLMÄMUOVATTUJEN RAKENNEPUTKIEN VÄLILLÄ

  Mitä eroja on kuuma- kylmämuovattujen rakenneputkien välillä? 

 • RAKENNETERÄSTEN LAATUVAATIMUKSET

  Terästuotteiden ominaisuuksia, suorituskykyä ja toimitusolosuhteita säätelevät niihin liittyvät tuotestandardit, useimmiten koko EU:ssa voimassa oleva eurooppalainen standardi (EN). Monet näistä EN-standardeista sisältävät ns.harmonisoidun standardin, joka ohjaa tuotteen CE-merkintää.

 • Kestävä kehitys

  BE Group tekee johdonmukaisesti töitä ympäristö- ja kestävyyskysymysten parissa ja parantaa omaa toimintaansa jatkuvasti. Teemme työtä kestävän kehityksen eteen mahdollistamalla sen, että pieniä teräseriä hankkivat pienet ja keskisuuret yritykset voivat ostaa kestävää terästä kilpailukykyiseen hintaan.