Ukrainan sodan vaikutus BE Groupiin

7.3.2022

begroup-unchr-unicef-ukraine.jpg

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on luonut poikkeuksellisen tilanteen, jota emme ole nykyaikana kokeneet lähietäisyydeltä. BE Group tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan sekä Ukrainaa ja sen kansaa vastaan ​​suunnatun aggression.

Venäjä ja Ukraina ovat suuria rautamalmin ja muiden tuotantomateriaalien tuottajia, ja eurooppalaiset valmistajat tuovat osan hiilitarpeestaan ​​Venäjältä. On selvää, että sodalla on suuri vaikutus Euroopan teräsmarkkinoihin, ja sen seurauksena nähdään materiaalipulaa ja jyrkkiä hinnankorotuksia.

Noin 10 % BE Groupin kokonaisteräsostoista vuonna 2021 tuli venäläisiltä teräksentuottajilta. BE Group on välittömästi lopettanut tilaukset ja maksut maailmanlaajuisten sanktioiden kohteena oleville yrityksille.

 

”BE Group seuraa kehitystä tiiviisti. Odotamme tämän geopoliittisen tilanteen vaikuttavan maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin ja siksi tarkastelemme, mitä voidaan tehdä ennakoivasti varmistaaksemme teräksen toimitukset ja kykymme tukea asiakkaitamme näinä haastavina aikoina”, sanoo Peter Andersson, BE Groupin konsernijohtaja.

 

Ukraina ja sen siviiliväestö tarvitsevat kipeästi tukea. BE Group lahjoittaa siksi miljoona kruunua jaettuna UNHCR:n ja UNICEFin kesken.

 

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:
Peter Andersson, konsernijohtaja
p: +46 706 53 76 55, sähköposti: peter.andersson@begroup.com

 

BE Group AB (publ), joka on Nasdaq Tukholman pörssissä listattu, on teräksen, ruostumattoman teräksen ja alumiinin kauppa- ja palveluyritys. BE Group tarjoaa tehokkaita jakelu- ja lisäarvoa tuottavia tuotantopalveluita asiakkailleen ensisijaisesti rakennus- ja valmistusteollisuudessa. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli 5,4 miljardia kruunua. BE Group työllistää noin 630 henkilöä, joista suurimmat markkinat ovat Ruotsi ja Suomi. Pääkonttori sijaitsee Malmössä, Ruotsissa. Lue lisää BE Groupista osoitteessa www.begroup.com.