Investoinnit Lapuan ja Lahden tuotantopalvelukeskuksiin

2.1.2024

Investoinnit Lapualle ja Lahteen edistävät tuotannon tehokkuutta ja laatua

BE Group on investoinut uudenaikaiset hiontalaitteet sekä Lapuan, että Lahden tuotantopalvelukeskuksiin. Tämä investointi on osa BE Groupin sitoutumista laadun ja tehokkuuden jatkuvaan parantamiseen.

Uutiskuva - hiontalinja Lapua.jpg

Kuva Lapuan hiontakoneesta. 

Mitä investointi pitää sisällään?

Investoidut laitteet ovat hiontakoneita, jotka ovat suunniteltu laser-, plasma- ja polttoleikkeiden viimeistelyyn sekä purseenpoistoon.  

Koneella voidaan poistaa mahdolliset leikkausvaiheessa syntyneet purseet ja kuonat sekä tarvittaessa hioa reunaan kevyt pyöristys, kertoo Lahden tuotantopalvelukeskuksen yksikönpäällikkö Tomi Hiltunen.

Laitteet toimivat niin mustan teräksen kuin ruostumattomien terästen viimeistelyyn sekä myös alumiiniin.

Hyödyt asiakkaille

Investointi tuo mukanaan merkittäviä etuja. Asiakkaille investoinnin edut näkyvät tasaisempana ja parempana purseiden- ja kuonan poiston laatuna sekä mahdollisuutena saada lisäpalveluna pyöristyshiontoja kappaleisiin. Näitä viimeistelyhiontoja tehdään kaikkiin meidän toimittamiin materiaaleihin: teräs, ruostumaton - ja haponkestävä teräs sekä alumiini. Myös kalvotettuihin levyihin voidaan tehdä viimeistely hiontoja.

Hiontakone leike1.jpg          Hiontakone leike2.jpg          Hiontakone leike3.jpg

Esimerkkejä leikkeistä, jotka ovat menneet hiontakoneen läpi.

Miksi investointi päätettiin tehdä? Miksi Lapua ja Lahti valikoituivat kohteiksi?

Laitteet ovat investoitu Lapuan ja Lahden teräspalvelukeskusiin, koska näissä kahdessa yksikössä tehdään merkittävä määrä levyn muotoleikkausta eri menetelmillä. Näin viimeistelyhiontakoneet tulevat monipuoliseen käyttöön.

BE Group on tehnyt pitkäjänteistä työtä kehittäessään tuotantopalveluitaan, niin laadullisesti kuin tehokkuudenkin parantamisen näkökulmasta. Investoinnilla haluamme parantaa leikkeiden laatua sekä tarjota monipuolisempia viimeistelypalveluita. Laitteiden suuren kapasiteetin takia myös läpimenoaika on nopea.

Lisäksi investointi parantaa aikaisemmin käsin tehtävän ja raskaantyövaiheen työolosuhteita merkittävästi, kertoo Hiltunen.

Lapuan hiontakone on jo tällä hetkellä käytössä. Lahden hiontakoneen asennukset ovat alkaneet joulukuun puolessa välissä ja käyttöönotto tulee tapahtumaan tammikuun aikana.