BE Groupin osavuosikatsaus

24.10.2019

BE Group valmistautuu orastavaan taantumaan panostamalla markkinaosuuden kasvattamiseen ja tehokkuuden parantamiseen. Kysyntä on laskussa mutta tehostamistoimenpiteet paransivat katetta. Investoinnit Norrköpingin tuotantokoneisiin vahvistavat BE Groupin asemia kovassa kilpailussa.


BE Group Q3/2019

Vuoden 2019 kolmas vuosineljännes:

  • Liikevaihto laski 12 prosenttia 977 miljoonaan Ruotsin kruunuun (1 111).
  • Kertaluontoisista eristä sekä varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) oli 13 miljoonaa kruunua (26).
  • Liikevoitto oli 14 miljoonaa kruunua (33).
  • Tulos verojen jälkeen oli 4 miljoonaa kruunua (23).
  • Liiketoiminnan kassavirta oli –14 miljoonaa kruunua (–10).
  • Osakekohtainen tulos oli 0,30 kruunua (1,73).
  • Peter Andersson aloitti konsernijohtajana.
  • Yhtiö allekirjoitti uuden kolmen vuoden luottosopimuksen.
  • Yhtiö päätti investoida tuotantokoneisiin Norrköpingin yksikössä ja jatkaa olemassa olevaa vuokrasopimusta.

 

Konsernijohtaja kommentoi:

Päämarkkinoillamme toisella vuosineljänneksellä alkanut kysynnän lasku jatkui liiketoiminta-alueillamme kolmannella neljänneksellä. Liikevaihto laski 12 prosenttia edellisvuodesta. Kertaluontoisista eristä sekä varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) puoliintui pääasiassa orgaanisen volyymin laskun sekä negatiivisten hinta- ja tuotevalikoimamuutosten takia. Katteen paraneminen vuosineljänneksen aikana kompensoi laskua vain osittain. 

Terästen hinnat olivat neljänneksen aikana edelleen vakaalla tasolla. Tämän takia varastovoitot olivat 1 miljoona kruunua, kun ne viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla olivat 7 miljoonaa kruunua. Liikevoitto laski 14 miljoonaan kruunuun (33).

Viime vuonna toteutetun organisaatiouudistuksen seurauksena keskimääräinen henkilöluku laski kolme prosenttia. Muut tehostamistoimenpiteet vahvistivat katetta 0,4 prosenttiyksikköä vuosineljänneksen aikana viime vuoteen verrattuna.

Tonnimäärät ja myynnin kasvu

Vuosineljänneksen aikana toimitetut tonnit laskivat 12 prosenttia Ruotsin ja Puolan liiketoimintayksikössä. Myynti laski 14 prosenttia rakennus- ja konepajateollisuuden kysynnän laskun seurauksena. 

Suomen ja Baltian liiketoimintayksikössä kilpailu jatkuu kovana ja suurilta OEM-asiakkailta on kantautunut negatiivisia signaaleja. Samaan aikaan kysyntä on laskenut Baltiassa. Tonnimäärät laskivatkin edellisvuodesta 10 prosenttia ja myynti 9 prosenttia. Liikevoitto laski käyttöpääoman laskusta huolimatta, joten katsauskauden kassavirta jäi negatiiviseksi.

Säästötoimenpiteet ja investoinnit

Näemme taantuman lähestyvän, joten panostamme jatkossa tehokkuuden parantamiseen ja markkinaosuutemme kasvattamiseen. Norrköpingin investointien ansiosta voimme vahvistaa liiketoimintaamme ja kilpailukykyämme. 

- Peter Andersson, konsernijohtaja

 

Lisätietoja:

Peter Andersson, konsernijohtaja
puh. +46 706 53 7655, peter.andersson@begroup.com

Daniel Fäldt, CFO
puh. +46 705 60 3175, daniel.faldt@begroup.com

Tarkempi katsaus englanniksi löytyy täältä.