BE Groupin kolmannen neljänneksen tulos 2022

19.10.2022

Kolmannen neljänneksen tulos 2022:

  • BE Group -konsernin liikevaihto kasvoi 10 prosenttia 1 514 miljoonaan Ruotsin kruunuun (1 375).
  • Kertaluontoisista eristä sekä varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) oli 67miljoonaa kruunua (193).
  • Liiketulos oli 40 miljoonaa kruunua (219). Tähän sisältyi varastotappiota −27 miljoonaa kruunua (26).
  • Tulos verojen jälkeen oli 26 miljoonaa kruunua (175).
  • Liiketoiminnan kassavirta oli −183 miljoonaa kruunua (6).
  • Osakekohtainen tulos oli 2,05 kruunua (13,49).
  • Lecor Stålteknik siirtyi uudelle omistajalle heinäkuun 1. päivänä.
  • Goodtech Solutions Manufacturing AB:n omistus siirtyi BE Groupille syyskuun 1. päivänä.

 

Konsernijohtaja kommentoi:

Vallitseva liiketoimintaympäristö on vähentänyt kysyntää kolmannella vuosineljänneksellä. Se on johtanut myös teräksen hintojen laskuun, mikä puolestaan painoi katetta. BE Groupille tämä on merkinnyt liiketuloksen laskua. Liikevaihto kasvoi kuitenkin 10 prosenttia 1 514 miljoonaan kruunuun (1 375) edellisvuoteen verrattuna, mutta operatiivinen tulos laski 65 prosenttia 67 miljoonaan kruunuun (193). Liikevoitto oli 40 miljoonaa kruunua (219) varastotappiot mukaan lukien.

Katteiden pienentyminen oli näkyvissä jo toisella vuosineljänneksellä ja on jatkunut kolmannella neljänneksellä. Tällä hetkellä trendi näyttäisi jatkuvan myös vuoden viimeisellä neljänneksellä. Olosuhteet ovat kuitenkin edelleen hyvät, jotta vuodesta 2022 kehkeytyy vahva tulosvuosi. Yhdeksän ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 5 403 miljoonaa kruunua (3 878) ja liiketulos varastovoitot ja -tappiot mukaan lukien oli 537 miljoonaa kruunua (463).

 

Teräksen hinnan kehittyminen

Toisella neljänneksellä alkanut hintojen lasku jatkui odotetusti myös kolmannella neljänneksellä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja huolet teräksen saatavuudesta saivat aikaan hamstrausaallon, mutta saatavuusongelmat ovat osoittautuneet pelättyä pienemmiksi. Hamstrauksen tuloksena varastot kasvoivat kaikkialla Euroopassa. Hinnat ovat nyt tasaantuneet.

Terästehtaat ovat toteuttaneet ilmoittamiaan kapasiteetin leikkauksia. Jos nämä johtavat materiaalipulaan, hinnat voivat todennäköisesti muuttua nopeasti. BE Groupille on tärkeää nyt, kuten aina, pitää silmät ja korvat auki ja seurata tilannetta tarkasti.

 

Painopisteemme

Vastatuulessa on tärkeää seistä molemmat jalat tukevasti maassa ja nähdä asiat sellaisina kuin ne todellisuudessa ovat. Teräs on terästä, ja jatkamme liiketoimintaa asiakkaidemme kanssa. Yrityksemme keskittyy aina myyntiin, käyttöpääomaan ja kuluihin. Nyt keskitymme näihin entistä tiiviimmin.

Maailma ei todennäköisesti lopu tähän. Siksi jatkamme perusteellista työtä rakentaaksemme vahvan ja vakaan yrityksen, joka on entistä parempi toimintaympäristön tilanteesta huolimatta. Keskitymme myyntikulttuuriin, asiakaskokemukseen ja digitalisaatioon!

 

Peter Andersson, konsernijohtaja

 

Lisätietoja:

Peter Andersson, konsernijohtaja
puh. +46 706 53 7655, peter.andersson@begroup.com


Christoffer Franzén, talousjohtaja
puh. +46 705 46 90 05, christoffer.franzen@begroup.com

 

NASDAQ Stockholm -pörssissä listattu BE Group on teräkseen, ruostumattomaan teräkseen ja alumiiniin keskittynyt jakelija ja tuotantopalveluyritys. BE Group tarjoaa tehokasta jakelua ja lisäarvoa luovia tuotantopalveluja pääasiassa rakennus- ja konepajateollisuudessa toimiville asiakkailleen. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli 5,4 miljardia Ruotsin kruunua. BE Groupilla on noin 630 työntekijää. Yhtiön suurimmat markkina -alueet ovat Ruotsi ja Suomi. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malmössä. www.begroup.com