BE Groupin historia: Matka perustamisesta tähän päivään

5.3.2024

BE Groupin historia

Vuodesta 1885 alkaen BE Group on kulkenut pitkän matkan perustajaveljesten pienestä terästeollisuusyrityksestä Malmön sydämessä merkittäväksi toimijaksi terästeollisuuden kentällä. Tässä artikkelissa syvennymme yrityksen historiaan ja sen kehitykseen alusta nykypäivään.

csm_BE_Sthlm_f284b817e5.jpg

 

BE_Historia_Lager2_470x310px.jpgMistä kaikki sai alkunsa?

BE Groupin juuret ulottuvat 1800-luvun loppupuolelle, tarkemmin vuoteen 1885, jolloin veljekset Hans ja Jons Edstrand perustivat Bröderna Edstrand -nimisen yhtiön Malmön kaupunkiin, keskittyen kaupallisen terästeollisuuden kehittämiseen.

Vuonna 1868 Peter Starckjohann perusti Viipuriin Starckjohann & Co:n, laajentaen myöhemmin toimintaansa teräksen esikäsittelyyn ja tuotantopalveluihin vuodesta 1976 lähtien.

 

BE_Historia_Lager_470x310px.jpgLaajentuminen ja kehitys

Bröderna Edstrand pysyi Edstrandin perheen omistuksessa aina vuoteen 1988 asti, jolloin Trelleborg AB otti sen hallintaansa. 

Starckjohann käynnisti vuonna 1976 esikäsitellyn teräksen myynnin, jota nykypäivänä kutsutaan tuotantopalveluiksi. Samalla Starckjohann laajensi toimintaansa 1990-luvulla hankkimalla Mercantile-yrityksen ja perustamalla yksikön Viroon.

Trelleborg AB vei Broedern Edstrandin laajentumisen Itämeren alueelle, mukaan lukien Tanska, Puola, Latvia ja Liettua.

Yhdistyminen ja pörssilistautuminen

Vuonna 1999 yhdessä Nordic Capitalin kanssa kehitettiin vähitellen yhteisyritys, johon kuului myös suomalainen Starckjohann Steel. Nordic Capitalista tuli näin ollen Bröderna Edstrandin ja Starckjohann Steelin enemmistöomistaja. Näiden kahden yrityksen sekä tytäryhtiöiden yhdistyessä muodostui konserni.

Euroopan laajentuminen jatkui 2000-luvun alkuun saakka, ja vuonna 2006, Trelleborg AB:n myytyä kaikki osakkeet, yritys listautui Tukholman pörssiin yhteisnimellä BE Group AB. Laajentuminen jatkui vuosikymmenien ajan, ja BE Groupista tuli yksi Euroopan johtavista teräksen, erikoisteräksen, ruostumattoman teräksen sekä alumiinin toimittajista. 

Uusi organisaatio ja laajennukset

BE_map_FINAL_FIN.png

Vuonna 2016 BE Group uudisti organisaationsa, keskittyen Ruotsin & Puolan sekä Suomen & Baltian markkinoihin. Organisaation uudistuessa liiketoiminnot jaettiin tuotantoon ja jakeluun. Vuonna 2022 yritys laajensi raudoitusliiketoimintaansa Ruotsissa ja vahvisti asemaansa hankkimalla BE Group Produktion Arvikan sekä myymällä Lecor Stålteknikin.

Nykytila ja tulevaisuuden näkymät

Tänä päivänä BE Group on teräksen, erikoisteräksen, ruostumattoman teräksen ja alumiinin kauppaan sekä tuotantopalveluihin erikoistunut yritys. Yritys palvelee laajasti rakennusteollisuutta ja valmistavaa teollisuutta, tarjoten varastomyyntiä, tuotantopalveluita ja suoria toimituksia vastatakseen asiakkaidensa tarpeisiin.

Suomessa BE Groupin verkosto käsittää yhdeksän myyntikonttoria ja kolme teräspalvelukeskusta. Jatkuva investointi uusiin ratkaisuihin ja automaatioon on parantanut yrityksen tehokkuutta ja asiakaspalvelun tasoa. BE Group on sitoutunut ympäristöystävällisiin toimiin ja kestävään kehitykseen, säilyttäen luotettavan kumppanin aseman asiakkailleen ja olemalla alansa edelläkävijä.

Yrityksen rikkaan historian ja jatkuvan pyrkimyksen innovaatioihin ja kestävyyteen kautta BE Group jatkaa panostustaan tarjotakseen parasta mahdollista palvelua ja ratkaisuja asiakkailleen myös tulevaisuudessa, vahvistaen asemaansa terästeollisuuden eturintamassa.

NyBE flagga Öresundsbron -2 (1).jpg