BE Group tarjoaa monipuolisia kesätyömahdollisuuksia terästeollisuuden parissa

18.7.2023

Kesätyöt BE Groupilla

Kokemusta ja oppimista teräksen kaupan ja tuotantopalveluiden parissa.

Työllistämme tänäkin vuonna useita kymmeniä kesätyöntekijöitä erilaisissa määräaikaisissa tehtävissä. Työtehtäviä tarjoamme tuotantopalvelukeskuksissamme sekä toimistolla. Kesätyöntekijät pääsevät BE Groupilla kokemaan työn monipuolisuuden ja merkityksen osana tiivistä ja innovatiivista tiimiä. 

Haastattelimme kahta BE Groupilla työskentelevää kesätyöntekijää, Lahden tuotantopalvelukeskuksessa työskentelevää Saaraa ja hankinnan organisaatiossa työskentelevää Topiasta, jotka jakavat kokemuksiaan ja kertovat, mitä vinkkejä he antaisivat tuleville kesätyöntekijöille.

Saara, Lahden tuotantopalvelukeskus Kesätyöntekijä1.jpg

Miten kuvailisit BE Groupia työnantajana?

Olen ollut 1,5kk BE Groupilla kesätöissä, ja kaikki on sujunut hyvin. Työtehtävään perehdytyksen kautta sain selkeän kuvan työtehtävästäni sekä siitä, mitä minulta odotetaan. Työnantaja on ollut joustava, sikäli kun sellaiselle on ollut tarvetta. 

Mitä viestiä antaisit tuleville työpaikan hakijoille? 

Ennen hakemuksen lähettämistä kannattaa selvittää, mihin yritykseen on hakemassa, jotta suurempia yllätyksiä ei tule, jos kesätyöpaikan saa. Oma-aloitteisuutta tarvitaan, eikä pidä pelätä kysyä, jos ei jostain asiasta tiedä. Loppujen lopuksi kysyminen palvelee molempia osapuolia.

Mitä vinkkejä antaisit nuorille, jotka harkitsevat kesätöitä BE Groupilla tai vastaavassa teollisuusyrityksessä?

Reippaalla asenteella pääsee pitkälle. Vaikka kyseessä on miesvoittoinen ala, kaikki ovat tervetulleita alalle. Esimerkiksi meillä kelat liikkuvat koneiden voimalla eli maailman vahvinkaan ei tarvitse olla. 

Miten kesätyö BE Groupilla on vaikuttanut tulevaisuuden suunnitelmiisi ja ammatilliseen kehittymiseesi?

Vaikka omat urasuunnitelmani ovat eri alalla, tästä kesätyöstä opin monia asioita, joita pääsen hyödyntämään myös tulevaisuuden työurallani: Olen oppinut, että itselle vieraallakin alalla voi olla hauskaa ja voi pärjätä hyvin. Ylipäätään työkokemus lisää itsevarmuutta. Ehdottomasti suosittelen BE Groupia kesätyöpaikaksi!

Topias, Hankinta

Mitä työtehtäviisi kuulu ja mitä olet oppinut?Kesätyöntekijä2.jpg

Työtehtäviini kuuluu mm. materiaalien hankinta, toimitusten seuraaminen sekä muut työtehtävät, jotka liittyvät hankintaorganisaatioon toimintaan. Aikaisempaa kokemusta minulla ei ole hankintatehtävistä, joten muun muassa ostoprosessiin liittyen on tullut paljon uutta asiaa vastaan.

Päiväni vaihtelevat todella paljon, joka antaa minulle mahdollisuuden oppia jatkuvasti uutta eri hankinnan osa-alueista. Tämän myötä olenkin päässyt näkemään laajalti hankinnan, sekä teräsmarkkinoiden toimintaa ja uskon tästä olevan suuresti hyötyä myös tulevaisuudessa. 

Miten kuvailisit BE Groupia työnantajana? Mitä viestiä antaisit tuleville työpaikan hakijoille?

BE Group on erinomainen työnantajana, joka tarjoaa joustavuutta ja vastuullisia työtehtäviä. Kesän alussa tavoitteet asetettiin oman oppimiseni mukaisesti, jolloin olen itse päässyt vaikuttamaan siihen mitä kesän aikana pääsen tekemään. Omalla aktiivisuudellani olenkin päässyt tekemään todella laajasti eri tehtäviä ja suosittelen samaa myös tuleville työpaikan hakijoille. Tällä tavoin voi oppia mahdollisimman monipuolisesti ja samalla saa pidettyä työn itselleen mielekkäänä.

Mitä vinkkejä antaisit nuorille, jotka harkitsevat kesätöitä BE Groupilla tai vastaavassa teollisuusyrityksessä?

Aikaisemmasta taustasta ja kokemuksesta huolimatta pystyn lämpimästi suosittelemaan terästeollisuutta alana. Vaikka kokemusta alalta löytyykin vain 2kk, niin terästeollisuus on onnistunut alana herättämään suuren mielenkiinnon ja näen itseni työskentelemässä alalla tulevaisuudessakin. BE Groupin osalta minulla on pelkästään positiivisia kokemuksia, joten voin suositella kaikille, jotka harkitsevat työskentelyä terästeollisuudessa. 

Arvokasta kokemusta

Kesätyöt antavat arvokasta työkokemusta, jonka avulla kesätyöntekijä pääsee kehittämään ammatillisia taitojaan sekä verkostoitumaan alalla toimivien ammattilaisten kanssa. Kesätyö BE Groupilla avaa ovia monipuolisiin uramahdollisuuksiin teollisuuden parissa.

Katso tästä lisää työtehtävistämme, jossa työntekijämme esittelevät omia työtehtäviään.

BEGroup rekry3.jpg

Keitä me olemme?
BE Group on johtava teräksen, erikoisteräksen, ruostumattoman teräksen sekä alumiinin kauppaan ja tuotantopalveluihin erikoistunut yritys. Asiakkaamme toimivat pääasiassa rakennus- ja valmistavassa teollisuudessa Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Vankalla osaamisellamme ja tehokkailla hankinta-, logistiikka- ja tuotantoprosesseillamme tarjoamme varastomyyntiä, tuotantopalveluja ja suoria toimituksia asiakkaillemme heidän teräs- ja metallituotetarpeisiinsa. Työllistämme Suomessa n. 270 henkilöä ja toimimme yhdeksällä eri paikkakunnalla. Lue lisää meistä www.begroup.fi