BE Group allekirjoittaa aiesopimuksen H2 Green Steelin kanssa fossiilivapaasta teräksestä

8.11.2021

BE Group allekirjoittaa aiesopimuksen H2 Green Steelin kanssa fossiilivapaasta teräksestä

BE Group AB ("BE Group") ja H2 Green Steel ("H2GS") ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen (ns. "term sheet") yhteistyöstä ja fossiilivapaan teräksen jakelusta Pohjoismaisilla markkinoilla. Sopimus tarkoittaa, että BE Groupilla on kapasiteettia toimittaa terästä asiakkailleen vuodesta 2025 alkaen. Uusi yhteistyö on myös tärkeä askel BE Groupin pyrkimyksissä tarjota pitkällä aikavälillä entistä kattavampi valikoima kestävää terästä. Riippumattomana teräksen jakelijana BE Group käy keskusteluja useiden eurooppalaisten teräksentuottajien kanssa.

H2GS:n tavoitteena on aloittaa terästuotanto vuonna 2024 ja viimeistään vuoteen 2030 mennessä tuottaa viisi miljoonaa tonnia korkealaatuista terästä vuodessa. Fossiilivapaan teräksen tuotantoprosessissa hiilidioksidipäästöt vähenevät jopa 95 prosenttia ja pitkällä aikavälillä H2GS:n tavoitteena on vähentää päästöjä edelleen.

”Olemme iloisia, että meillä on mahdollisuus tarjota fossiilivapaata terästä H2GS:ltä asiakkaillemme. Osa kestävän kehityksen työtämme on auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka eivät usein osta suuria määriä terästä, ostamaan kestävää terästä kilpailukykyiseen hintaan”, sanoo Peter Andersson, BE Groupin konsernijohtaja.

Lisätietoja:

Peter Andersson, konsernijohtaja
puh: +46 706 53 76 55
peter.andersson@begroup.com

BE GROUP
NASDAQ Stockholm -pörssissä listattu BE Group on teräkseen, ruostumattomaan teräkseen ja alumiiniin keskittynyt jakelija ja tuotantopalveluyritys. BE Group tarjoaa tehokasta jakelua ja lisäarvoa luovia tuotantopalveluja pääasiassa rakennus- ja konepajateollisuudessa toimiville asiakkailleen. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 3,7 miljardia Ruotsin kruunua ja se toimitti 307 000 tonnia terästä. BE Groupilla on noin 630 työntekijää. Yhtiön suurimmat markkina-alueet ovat Ruotsi ja Suomi. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malmössä. www.begroup.com 

H2 Green Steel
H2 Green Steel (H2GS AB) perustettiin vuonna 2020 tavoitteena rakentaa laajamittainen fossiilivapaa terästuotanto Pohjois-Ruotsiin. H2 Green Steel tulee tuottamaan 5 miljoonaa tonnia fossiilivapaata terästä vuoteen 2030 mennessä ja edistää siten ilmastonmuutosta Euroopan terästeollisuudessa, joka on yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjä aiheuttavista teollisuudenaloista. H2 Green Steel perustaa liiketoimintansa Boden-Luleåån. Perustaja ja suurin osakkeenomistaja on Vargas, joka on myös yksi Northvoltin perustajista ja suurimmista osakkeenomistajista. www.h2greensteel.com