BE Group tuo vähäpäästöisen SALCOS®- rakenneteräksen Suomen markkinoille

23.4.2024

BE Group tuo vähäpäästöisen SALCOS®-Salcos uutiskuva.jpgrakenneteräksen Suomen markkinoille

BE Group tuo Suomen markkinoille vähäpäästöisen SALCOS®-rakenneterässarjan Peiner Träger GmbH:lta. SALCOS®-sarja sisältää rakenneteräspalkkeja – ja profiileja, joilla on erittäin alhaiset hiilidioksidipäästöt, mikä tekee siitä huomattavasti ilmastoystävällisemmän vaihtoehdon perinteiselle teräkselle. Näiden palkkien ja profiilien teräs valmistetaan sähkökaariuunissa käyttäen 100% kierrätettyä teräsromua uusiutuvalla sähköenergialla.

-   Johtavan pohjoismaisen terästukkurin toimitusjohtajana, olen ylpeä siitä, että pystymme tarjoamaan räätälöityjä vihreitä ratkaisuja. Valikoimaamme kuuluu nyt Peiner Träger GmbH:n SALCOS®-rakenneteräs, jolla on alhainen CO2-jalanjälki. Tämä vahvistaa sitoutumistamme vihreämpään teollisuuteen ja tukee asiakkaidemme kestävän kehityksen siirtymää, sanoo Peter Andersson, BE Groupin konsernijohtaja.

SALCOS® - teknologiaa vihreämpään tulevaisuuteen

Hiilidioksidipäästöjä mitataan CO2-ekvivalentteina tonnia kohden valmistettua terästä (tCO2e/ton). World Steel Associationin laskelmien mukaan globaalin terästeollisuuden päästöt ovat keskimäärin 1,89 tCO2e/ton. Tähän sisältyy kaikki teräslajit ja tuotanto sekä masuuni- että sähkökaariuuneissa.

SALCOS®-tuotantoprosessi primääriteräkselle vähentää tulevaisuudessa CO2-päästöjä jopa 95 % käyttäen suorapelkistystä ja maakaasua tai tulevaisuudessa vihreää vetyä. Saatavilla olevan SALCOS®-rakenneteräksen, joka perustuu romupohjaiseen sähkökaariuuniin, CO2-ekvivalentti on 83 % alhaisempi kuin keskimääräisen teräksen. SALCOS®- teräkset täyttävät kaikki asiaankuuluvat eurooppalaiset standardit ja kyseisillä teräksillä on samat hyvät mekaaniset ominaisuudet kuin perinteisellä teräksellä.

-   Teräs, jota voidaan kierrättää lähes loputtomasti, on vastuullinen valinta kestävän kehityksen kannalta. Peiner Träger GmbH käyttää 100 % kierrätettyä romua, vähentääkseen CO2-päästöjä ja pitääkseen teräksen kierrossa. BE Groupin ryhtyessä SALCOS®-tuotteiden lähettiläiksi korostamme sitoutumistamme yhdessä Peiner Träger GmbH:n kanssa kestävämpään tulevaisuuteen, sanoo Jarkko Mantila, BE Group Oy AB:n tuotepäällikkö.

BE Group on sitoutunut tarjoamaan innovatiivisia ja kestäviä terästuotteita asiakkailleen. Lanseeratessaan SALCOS®-rakenneteräspalkit ja -profiilit Peiner Träger GmbH:lta, BE Group korostaa asemaansa yhtenä terästeollisuuden vihreän siirtymän johtavista toimijoista.

-   Rakennussektorin vihreä siirtymä on täydessä vauhdissa ja CO2-päästöjä vähentävien rakennusmateriaalien kysyntä tulee kasvamaan tulevina vuosina. BE Group on tunnistanut ajan merkit ja olemme iloisia yhteistyöstämme, sanoo Dr. Jan Schmidt, Chairman of the Management Board, Peiner Träger GmbH.

Peiner Träger GmbH, joka on ollut osa Salzgitter-konsernia vuodesta 2001, keskittyy kestävään ja innovatiiviseen teräksentuotantoon. BE Group on tehnyt yhteistyötä Salzgitterin ja Peiner Träger GmbH:n kanssa useiden vuosikymmenien ajan.

-   Salzgitter-konserni investoi merkittävästi CO2-päästöjen vähentämiseen tuotteissaan. Strategiamme keskittyy vihreään muutokseen ja kumppanuuksiin, ja koemme huomattavaa kiinnostusta vähähiilistä terästä kohtaan Pohjoismaisilla markkinoilla. On rohkaisevaa nähdä, että keskeiset toimijat kuten BE Group ja sen asiakkaat sijoittavat kestävyyteen ja asettavat sen etusijalle, sanoo Roland Tomicic, MD Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi, Salzgitter Mannesmann (Scandinavia) AB.

BE1.jpg
Roland Tomicic (MD Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi, Salzgitter Mannesmann Scandinavia AB), Dr. Jan Schmidt (Chairman of the Management Board, Peiner Träger GmbH), Peter Andersson (BE Group AB:n toimitusjohtaja ja konsernijohtaja), Olof Berghell (tuotepäällikkö, BE Group Sverige AB)