NAUHALEVYT

Pikavalikko BE:n tuotteille
Pikavalikko BE:n tuotteille
TERÄSTANKO- JA PROFIILITUOTTEET
TERÄSPUTKITUOTTEET
TERÄSLEVY-, VERKKO- JA RITILÄTUOTTEET
OHUTLEVYTUOTTEET
Ruostumaton teräs
ALUMIINI- JA LYIJYTUOTTEET

NAUHALEVYT

Standardin EN10025-2 mukainen seostamaton rakennelaadun kuumavalssattu nauhalevy sopii konepajateollisuuden ja teräsrakentajien yleiskäyttöön.  Tavallisimmin käytössä olevat laadut ovat S235JR ja S355J2 eri toimitustiloissa. 

Standardin EN 10149-2 mukaiset kylmämuovattavat hienoraeteräkset ovat termomekaanisesti valssattuja nauhalevyjä. Loppuvalssaus suoritetaan tietyllä lämpötila-alueella, jolloin saavutetaan vaaditut ominaisuudet, joita ei voida saavuttaa pelkällä lämpökäsittelyllä. Näille teräksille on ominaista hyvä muovattavuus, erinomaiset särmäysominaisuudet, parempi leikkausjälki sekä nopeampi leikkausprosessi. Nämä ovat ominaisuuksia, joita nykypäivän pitkälle automatisoiduissa prosesseissa tuotteilta vaaditaan. 

Yleisin käytössä oleva laatu on S355MC joko valssipintaisena tai sitten ns. laserlevynä, jolloin valssauksen jälkeen pinta peitataan, jotta valssihilse poistuu levyn pinnasta. Tämä jälkeen materiaali vielä suojaöljytään kuljetuksen ja varastoinnin ajaksi.  Muita tavallisesti käytettyjä laatuja ovat S420MC sekä S650MC.