UUTISET JA TIEDOTUSVÄLINEET

Hyvinkään H-sairaalaan hallin verran terästä

Hyvinkään H-sairaala osoittaa, ettei kannattaisi puhua pelkästään teräs-, betoni- tai puurakennuksista. Paikallavalurunkoisessa sairaalassa on betoniterästen lisäksi reilut 150 tonnia erilaisia teräsrakenteita.

Sairaalan teräsurakoitsijaksi valittu Lahden Tasopalvelu on tehnyt hyvää yhteistyötä BE Groupin kanssa jo perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Sairaalatyömaalle BE Group toimitti palkkeja valmiiksi sahattuina ja levyjä leikkeet valmiiksi tehtyinä niin paljon kuin mahdollista. Esivalmistusta hyödynnetään aikataulujen mukaan,  kriittiset kohdat työmaalla vaativat usein toimituksen heti. 

Erikoisinta tässä työssä oli se, että vesikaton yläpuolisissa rakenteissa on liki joka suuntaan kaarevat julkisivut eli konehuone muistuttaa Batman-merkkiä, ja katokset ovat kaatavia, vaikka sisällä on suorat rakenteet. Batman -mielleyhtymistä ja haastavista rakenteistaan huolimatta projekti oli ammattimaisesti hoidettuna Lahden Tasopalvelun Krista Näpän mukaan varmaa työtä - jokainen pultti ja mutteri menivät mukavan tylsästi paikalleen.

Lue lisää >>

Uutisarkisto

Avainsanat

Uutiskategoriat

Ei uutiskategorioita