BE Groupin Q1/2018: Uusi vuosi käynnistyi vahvasti

26. huhtikuuta 2018

Vuoden 2018 ensimmäinen vuosineljännes:
• BE Group -konsernin liikevaihto kasvoi 8 prosenttia 1 226 miljoonaan Ruotsin kruunuun (1 138).
• Kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) nousi 48 miljoonaan kruunuun (30).
• Liiketulos parani 55 miljoonaan kruunuun (46).
• Tulos verojen jälkeen nousi 39 miljoonaan kruunuun (34).
• Liiketoiminnan kassavirta oli –1 miljoonaa kruunua (37).
• Osakekohtainen tulos oli 3,03 kruunua (2,58).

BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi:

Vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä konserni ylsi parhaaseen tulokseensa sitten vuoden 2008 kolmannen neljänneksen. Tulokseen vaikuttivat positiivisesti sekä kohonneet hinnat että liiketoiminnan tehostamisesta johtuva operatiivisten katteiden nousu. Tammi–maaliskuun operatiivinen liiketulos nousi 48 miljoonaan kruunuun (30) liikevaihdon ja operatiivisen bruttokatteen kasvun ansiosta.

Vuosineljänneksen 7 miljoonan kruunun varastovoitot (16) nostivat liiketuloksen 55 miljoonaan kruunuun, joka vastaa 4,5 prosenttia (4,0) liikevaihdosta.
Vuosineljänneksen tulos osoittaa, että olemme matkalla oikeaan suuntaan ja että työmme alkaa tuottaa tulosta.

Toimitetut tonnit ja myynnin kasvu

Kysyntä pysyy vahvana päämarkkinoillamme. Ensimmäisen neljänneksen aikana kasvua oli Ruotsin- ja Puolan-liiketoiminta-alueella, jossa toimitetut tonnit kasvoivat viime vuodesta 5 prosenttia ja liikevaihto peräti 20 prosenttia. Suomen- ja Baltian-liiketoiminta-alueella kilpailu kiristyi ennen kaikkea ohutlevyssä, joka muodostaa merkittävän osan liiketoiminnasta. Tämän seurauksena volyymi laski ja hintapaine lisääntyi, mutta siitä huolimatta alueen liikevaihto kasvoi kuitenkin 5 prosenttia edellisvuodesta.

Positiivinen tuloskehitys kompensoi vuosineljänneksen aikana tapahtunutta käyttöpääoman kasvua, joka piti kassavirran neutraalina.

Varaston arvo kasvoi, johtuen hintojen noususta ja myyntimäärien kehityksestä. Silti jatkuvan toiminnan kassavirta oli viimeiseltä 12 kuukaudelta 57 miljoonaa kruunua ja viimeisen kolmen neljänneksen aikana 106 miljoonaa kruunua. Nettovelka on siis 5 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa alempi, joten jatkoimme taseen vahvistamista.

Yhtiön kehitys

Yhtiön positiivinen kehitys jatkuu ja myös Eskilstunan-yksikön sulkemisen ja Lecorin tehostamistoimenpiteet vaikuttavat siihen positiivisesti.

Sisäinen kehitysvauhti kiihtyy asteittain, kun vuonna 2017 lanseeratun strategian vieminen käytäntöön etenee organisaatiossa. Uuden strategian mukaisesti panostamme toiminnan tehostamiseen ja digitalisaation hyödyntämiseen.

Näkymät

Arvioimme kysynnän yhtiön päämarkkinoilla pysyvän vahvana toisen vuosineljänneksen aikana. Hinnat ovat jatkaneet nousuaan kaupan esteiden aiheuttaman makrotason turbulenssin seurauksena.

Uskomme lujasti, että käynnissä olevat kehittämistoimenpiteet ja kannattamattomien liiketoimintayksiköiden sulkemiset vahvistavat konsernia edelleen.

Lisätietoja:
Anders Martinsson, konsernijohtaja
puh. +46 (0)706-21 0222, anders.martinsson@begroup.com

Daniel Fäldt, talousjohtaja
puh. +46 (0)705-60 3175, daniel.faldt@begroup.com


NASDAQ OMX Stockholm -pörssissä listattu BE Group on teräkseen, ruostumattomaan teräkseen ja alumiiniin keskittynyt jakelija ja tuotantopalveluyritys. BE Group tarjoaa tehokasta jakelua ja lisäarvoa luovia tuotantopalveluja pääasiassa rakennus- ja konepajateollisuudessa toimiville asiakkailleen. Vuonna 2017 konsernin liikevaihto oli 4,3 miljardia kruunua. BE Groupilla on noin 700 työntekijää. Yhtiön suurimmat markkina-alueet ovat Ruotsi ja Suomi. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malmössä. www.begroup.com

 

Lähetä sivu sähköpostilla
Olet lähettämässä sivua "BE Groupin Q1/2018: Uusi vuosi käynnistyi vahvasti".
Täytä alla oleva lomake ja paina ”lähetä”.
Nimesi:
 
Ystäväsi sähköpostiosoite: