BE Group Q1/2017: Liiketulos parani voimakkaasti

27. huhtikuuta 2017
  • Liikevaihto kasvoi 16 prosenttia 1 138 miljoonaan Ruotsin kruunuun (978).
  • Toimitetut tonnit nousivat 9 prosenttia, kun luvussa ei oteta huomioon uudelleen organisoitavia liiketoimintayksiköitä.
  • Liiketulos nousi 46 miljoonaan kruunuun (–45).
  • Kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) oli 30 miljoonaa kruunua (9).
  • Tulos verojen jälkeen oli 34 miljoonaa kruunua (–53).
  • Operatiivinen kassavirta oli 37 miljoonaa kruunua (51).
  • Osakekohtainen tulos oli 2,58 kruunua (–4,07).

BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi:

Sekä hinnat että operatiiviset katteet vahvistuivat vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä vaikutti myönteisesti myyntiin samalla, kun operatiivisen bruttokatteen vahvistuminen nosti kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistetun operatiivisen liiketuloksen 30 miljoonaan kruunuun (9). Asteittain nousevat hinnat vaikuttivat katsauskauden aikana varastoon myönteisesti 16 miljoonan (–9) kruunun varastovoittojen muodossa, minkä seurauksena operatiivinen tulos nousi selvästi 46 miljoonaan kruunuun (–45). Kun otetaan huomioon edellisen vuoden –45 miljoonan kruunun kertaerät, tulos parani 46 miljoonaa kruunua.

Kysynnän vahvistuminen markkinoilla kasvatti toimitettuja tonneja Ruotsin ja Puolan liiketoiminta-alueella, jossa toimitetut tonnit nousivat 7 prosenttia viime vuodesta. Suomen ja Baltian liiketoiminta-alueella volyymit kasvoivat peräti 11 prosenttia. Toimitettuihin tonneihin vaikutti positiivisesti myös se, että ensimmäisellä neljänneksellä oli kolme kauppapäivää enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Positiivinen tulos ja käyttöpääoman hyvä hallinta ovat vaikuttaneet suotuisasti kassavirtaan. Vuosineljänneksen operatiivinen kassavirta oli 37 miljoonaa kruunua (51), kun edellisen 12 kuukauden vastaava luku oli 64 miljoonaa kruunua. Tämän seurauksena yhtiön nettovelka laskee edelleen ja rahoituskulut pienenevät.

Rakenne- ja organisaatiouudistus
Viime vuonna käynnistynyt uudelleenjärjestely Tšekin tasavallan ja Slovakian kannattamattomien liiketoimintayksiköiden lakkauttamiseksi on saatu käytännössä päätökseen. Ostravan kiinteistö on vielä myymättä.

Vuosineljänneksen aikana Daniel Fäldt aloitti konsernin talousjohtajana.

Näkymät
Hinnat vaikuttavat vakiintuneen loppuvuoden ja ensimmäisen vuosineljänneksen äkillisen nousun jälkeen. Odotamme kysynnän jatkuvan voimakkaana. Arvioimme, että uudelleenjärjestely ja kehittäminen uuden organisaation puitteissa etenee suunnitelmien mukaan ja parantaa konsernin tulosta asteittain viimevuotisesta.

Lisätietoja
Anders Martinsson, konsernijohtaja
puh. +46 (0) 706 21 0222
anders.martinsson@begroup.com

Daniel Fäldt, talousjohtaja
puh. +46 (0)705-60 31 75
daniel.faldt@begroup.com

NASDAQ OMX Stockholm -pörssissä listattu BE Group on teräkseen, ruostumattomaan teräkseen ja alumiiniin keskittynyt jakelija ja tuotantopalveluyritys. BE Group tarjoaa tehokasta jakelua ja lisäarvoa luovia tuotantopalveluja pääasiassa rakennus- ja konepajateollisuudessa toimiville asiakkailleen. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 3,9 miljardia kruunua. BE Groupilla on noin 700 työntekijää. Yhtiön suurimmat markkina-alueet ovat Ruotsi ja Suomi. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malmössä. www.begroup.com

 

Lähetä sivu sähköpostilla
Olet lähettämässä sivua "BE Group Q1/2017: Liiketulos parani voimakkaasti ".
Täytä alla oleva lomake ja paina ”lähetä”.
Nimesi:
 
Ystäväsi sähköpostiosoite: