Ympäristön suojelun pääosa-alueet

Tavaraliikenne
Pyrimme jatkuvasti kasvattamaan kiskoilla ja vesillä kulkevien tavaratoimitusten osuutta. Silloin, kun se ei ole mahdollista, käytämme maantiekuljetuksia. Konsernilla on suurimmat mahdollisuudet vaikuttaa asiakkaille lähteviin kuljetuksiin. Ruotsissa käytämme kaikissa kuljetuksissa ympäristömerkittyä diesel-polttoainetta.

Energiankulutus
Pyrimme jatkuvasti pienentämään energiankulutusta toimipisteissämme. Muun muassa korvaamalla öljyn ja kaasun käytön kaukolämmityksellä olemme pystyneet laskemaan kokonaisenergiankulutustamme 75 kilowattitunnista 47 kilowattituntiin myytyä tonnia kohti vuodesta 2009 vuoteen 2011.

Päästöt
Oma toimintamme tuottaa vähän päästöjä. Päästöjä syntyy etupäässä teräspalvelukeskuksissa, joissa tehdään maalausta ja sinkopuhdistusta (Turku sekä Ruotsin Malmö ja Norrköping). Maalauksessa syntyvät höyryt imeytetään ja hävitetään samoin kuin sinkopuhdistuksessa ja leikkaamisessa syntyvä pöly suodatetaan erittäin tehokkaasti ympäristöluvan edellyttämällä tavalla.

Sivutuotteiden käsittely
Toiminnastamme syntyvät sivutuotteet ovat pääasiassa metallia, puuta ja pahvia. Ne lajitellaan ja kierrätetään mahdollisimman tarkasti. Vuonna 2016 sivutuotteita syntyi myytyä tonnia kohti 75 kiloa, josta 96 prosenttia voitiin kierrättää.

Lähetä sivu sähköpostilla
Olet lähettämässä sivua "Ympäristön suojelun pääosa-alueet".
Täytä alla oleva lomake ja paina ”lähetä”.
Nimesi:
 
Ystäväsi sähköpostiosoite: